1 Ekim 2010 Cuma

KONFERANS ÇAĞRISI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ

2. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONFERANSI

“Küreselleşme Bağlamında Karşılaştırmalı Türkiye Çalışmaları”

8-9 Nisan 2011


Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisansüstü Öğrenci Konferansı, Türk siyasetini bölgesel / konusal bağlamda diğer örneklerle veya dönemsel bağlamda kendisiyle karşılaştıran çalışmaları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Karşılaştırmalı çalışmalar yapan genç akademisyen adaylarını, bölümümüzün lisansüstü öğrencileri ve fakülte üyeleri ile bir araya getirerek hem Türkiye’de hem de farklı ülkelerde yürütülen çalışmaları yakından tanımak istiyoruz.

Türkiye’de sıklıkla yapıldığı gibi Türk siyasetini kendine has özelliklerine vurgu yapıp dünyadan kopuk olarak değerlendiren gelenekselleşmiş anlatılara karşı çıkan konferansımız, Türk siyasetini karşılaştırılabilir boyutlarıyla incelemeyi hedefliyor. Bu nedenle, konferans katılımcılarının Türk siyasetini anlamlandırmak için bugüne kadar kadar kullanılmış kuramsal yaklaşımları ne derecede desteklediklerini veya bu yaklaşımlara hangi noktalarda karşı çıktıklarını mümkün olduğunca belirtmelerini bekliyoruz.

Konferansta ele alacağımız ana başlıklar aşağıdaki gibidir:




  • Dış Politika
  • Siyasi Partiler ve Seçimler
  • Ekonomi Politikaları
  • Kurumlar ve Yönetişim
  • Ulus Devlet, Vatandaşlık
  • Demokratikleşme
  • Kimlik ve Kültürel Çalışmalar
  • Toplumsal Cinsiyet
  • Kentsel Politikalar
  • Yeni İletişim Teknolojileri




Konferansımız 2010-2011 eğitim yılı itibariyle bir üniversitenin yüksek lisans ya da doktora programına kayıtlı olan tüm öğrencilere açıktır. Disiplinlerarası bir yaklaşımla konulara farklı bakış açıları getireceğimiz konferansımıza sadece Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler değil, sosyal bilimlerin diğer tüm dallarından da katılımcıları bekliyoruz.

Konferansa katılım için web sitemizde bulabileceğiniz başvuru formunu doldurarak pols.gradconf@boun.edu.tr adresine en geç 17 Aralık 2010 mesai bitimine kadar gönderilmesi gerekmektedir. Tüm başvurular, konferansın Bilim Kurulu tarafından ve anonim olarak incelenecek, kabul edilen özetler 30 Aralık 2010 tarihinde ilan edilecektir.

Tercih edilen sunum dili Türkçedir, İngilizce sunum yapmak isteyen katılımcılara da yer verilebilir. Lütfen başvuru formunda sunumu yapamk istediğiniz dili belirtiniz.

Nisan 2011’de Boğaziçi’nde buluşmak üzere…

Boğaziçi Üniversitesi
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
Lisansüstü Öğrenci Konferansı Düzenleme Kurulu